Verf en kleuren

Binnen- en buitenverf

Voor zowel de buitenkant van jouw huis als de binnenkant van de woning kan je verf gebruiken. Wanneer je de buitenkant van jouw huis wilt verven, dan is het aan te raden om te kiezen voor een kleur op de kleurenwaaier die goed combineert met de rest van de woonomgeving. Voor het verven van de binnenmuren kan je helemaal jouw eigen stijl en smaak volgen en maakt het niet uit of je een donkere of lichte kleur neemt. Bij buitenschilderwerk is het handig om te kiezen voor een lichte kleur van de kleurenwaaier, omdat donkere kleuren sneller warm worden en daardoor de kans op scheuren en beschadiging in het schilderwerk groter is.

Wit en zwart

Wit is een verfkleur die veel wordt gebruikt voor het schilderen van muren. Het heeft een koele en steriele uitstraling en zorgt voor een rustig en evenwichtig gevoel. Op de kleurenwaaiers kun je verschillende wittinten vinden. Als jouw interieur kleurrijk en uitgesproken is, zullen witte muren de juiste balans geven. Zwart maakt een ruimte donker en met een teveel aan zwart wordt de kamer somber. Toch kan het mooi staan, wanneer je bijvoorbeeld een klein muurtje zwart maakt in combinatie met een strak of juist kleurrijk interieur.

Grijs en bruin

Grijs is een neutrale, populaire kleur voor het verven van muren en zal je op kleurenwaaiers aantreffen in verschillende tinten. Deze kleur past bij ieder interieur en zorgt voor een moderne en strakke look. Omdat grijs een neutrale kleur kan je het zeer goed combineren met gekleurd behang of andere kleuren verf. De aardse kleur bruin geeft een warm en veilig gevoel en is eveneens op kleurenwaaiers te vinden in verschillende tinten.

Blauw en groen

Blauw staat voor rust en sereniteit en is een ideale kleur om aan te brengen in de slaapkamer. De kleur werkt rustgevend voor het brein. Op kleurenwaaiers vind je blauw in verschillende tinten. Kies voor een groter effect bijvoorbeeld voor een vollere en donkere kleur blauw voor op de muur. Groen is de kleur van de natuur en zorgt voor evenwicht en geeft energie. Groen is wel een opvallende kleur, dus kan ook heel goed gebruikt worden om bijvoorbeeld één muur mee te kleuren.